علی فروغی در گفتوگو با پایگاه خبری کرج امروز؛ با اشاره به اینکه دستیابی به درآمدهای پایدار شهری از مهمترین دغدغههای امروز شهرهای پیشرفته جهان است، اظهار داشت: بهطورکلی درآمدهای شهرداری از طریق منابع داخلی و خارجی تأمین میشود که منابع داخلی شامل درآمدهای مستقیم مانند عوارض و بهای خدمات گوناگون مربوط به اراضی و املاک و غیره است.
وی در ادامه افزود: منابع خارجی نیز درآمدهای حاصل از سرمایهگذاری بخش خصوصی و مشارکت با شهرداری در اجرای پروژههای مختلف، فروش اوراق مشارکت و کمکهای دولتی را در برمیگیرد.
فروغی دستیابی به درآمدهای پایدار شهری را بسیار مهم برشمرد و گفت: سیستم درآمدی شهرداریها بهنوعی است که تحت تأثیر تغییرات اجتماعی، اقتصادی، طبیعی و سیاسی قرار میگیرد و هر نوع اخلال در تأمین این موارد موجب کمرنگ شدن دستیابی به اهداف مدیریتی این نهاد میشود.
وی تأکید کرد: شهرداریها برای رسیدن به درآمدهای پایدار شهری باید به بنگاههای معاملاتی تبدیل شوند و با جذب سرمایه و اجرای پروژهها جذب درآمد کنند، این در حالی است که شهرداریها امروز به دلیل عدم توسعهیافتگی شهرها، بهاندازهای درگیر امور خدماتی هستند که وظایف اجتماعی و اقتصادی آنها را تحت تأثیر قرار داده است.
فروغی بابیان اینکه این درآمدها باید علاوه برداشتن قابلیت اتکاء و استمرار پذیری تهدیدی برای توسعه پایدار شهری نباشند، ابراز داشت: بهمنظور برخورداری از درآمد پایدار ابتدا باید ماهیت و نحوه شکلگیری اقلام مختلف درآمدی تعریف و آنها را با ملاکهای پایداری سنجیده شود.
این مسئول بابیان اینکه ارائه خدمات به شهروندان در بلندمدت نیازمند برنامهریزی صحیح است، گفت: با توجه بهسلامت جسمی و روحی شهروندان، حفظ میراث شهری و توجه به محیطزیست نباید در تعریف درآمدهای پایدار مورد اغفال قرار گیرد.
ارسال نظر