آقای قربانی (سازمان پسماند) 3.10.4

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج یکی از مهمترین علت‌های حذف سبدهای زباله از مقابل منازل را فرهنگسازی و ترغیب شهروندان به انتقال زباله‌های خود در ساعات خاصی از شبانه‌روز به بیرون از منزل عنوان کرد و در عین حال این طرح را به دلیل عدم فرهنگسازی و اطلاع‌رسانی کافی، ناموفق ارزیابی کرد.

محمدرضا قربانی در گفت‌وگو با پایگاه خبری مدیریت شهری کرج گفت: مدیریت شهری در فرهنگسازی برای اصلاح رفتار مردم در حوزه مدیریت پسماند و تبیین علت‌های حذف سبدهای زباله از در منازل شهروندان موفق نبوده و نتوانسته این موضوع را به یک ارزش و فرهنگ در شهر تبدیل کند.

قربانی تصریح کرد: بدون فرهنگسازی و تعمیق این باور در شهروندان که مدیریت زباله و پسماند در شهر از هر نظر به نفع خود مردم است، نمی‌توانیم به موفقیت واقعی برسیم.

این مسئول توضیحاتی درباره علل حذف سبدهای زباله از سطح کوچه‌ها و معابر در سال‌های گذشته ارائه داد و افزود: متاسفانه شهروندان عادت کرده بودند هر ساعت شبانه‌روز پسماندهای خود را از خانه بیرون بگذارند. بر همین اساس معاونت خدمات شهری وقت تصمیم گرفت با حذف سبدها، شهروندان را مجاب کند تا زباله‌های خود را رأس ساعت ۹ تا حداکثر ۱۱ بیرون بگذارند و روند جمع‌آوری زباله در شهر نیز طی همین زمان انجام گیرد.

وی ادامه داد: با این روند، شهر از ساعت ۱۱ شب تا ۹ شب روز آینده تمیز و پاک می‌ماند و همین اتفاق خودبه‌خود به حذف چرخ دستی‌ها، زباله‌گردها و معضلاتی از این دست می‌انجامید. این اتفاقات همچنین افزایش امنیت و بهداشت شهر را هم به همراه داشت.

به گفته رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج، متاسفانه این موضوعات به خوبی تبیین و فرهنگسازی نشد و به رغم این مزایا و با وجود حذف سبدها، مردم همچنان زباله‌هایشان را هر زمان که می‌خواهند و هر کجا که مایل هستند، بیرون می‌گذارند.

این مسئول اضافه کرد: امروزه کسی نیست که از ساعت گذاشتن زباله بیرون از منزل مطلع نباشد اما بیشتر شهروندان این قانون را رعایت نمی‌کنند چرا که آنچنان که باید و شاید برای‌مان مهم نیست و به خطرات و آسیب‌های ناشی از آن فکر نمی‌کنیم.

وی، تصریح کرد: اگر شهرداری در سیاست‌هایش برای این منظور موفق شود به یقین می‌تواند به مراحل بعدی این طرح که همان جمع‌آوری یک روز در میان زباله است نیز دست پیدا کند.

قربانی اذعان کرد: با اجرای این طرح هزینه‌های جمع‌آوری و انتقال پسماند به نصف حال حاضر کاهش می‌یابد که با کاهش این حجم از هزینه‌های شهرداری، تمام این اعتبارات می‌تواند به عرصه‌های دیگری مثل تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی، ساخت پارک، فرهنسگرا و امور عمرانی منتقل شود و شاهد آبادانی بیش از پیش شهر باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =