• ۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۹
  • کد خبر: 87911
افتتاحیه نمایشگاه اسنادشهرسازی

معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج از افتتاح اولین نمایشگاه اسناد شهرسازی و ویدئو مپینگ و همچنین مقدمات رصدخانه شهری کرج خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری کرج امروز، عباس سعیدی‌کیا در حاشیه افتتاحیه اولین نمایشگاه اسناد شهرسازی و ویدئومپینگ و همچنین مقدمات رصدخانه شهری کرج اظهار کرد: با توجه به اهمیت اسناد تصویری در مطالعات معماری و شهرسازی و جایگاه این اسناد در پژوهش‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و دیگر موضوعات مرتبط با شهر، معاونت شهرسازی و معماری با تعامل و مساعدت شهردار و شورای شهر کرج اقدام به برگزاری اولین نمایشگاه اسناد شهرسازی و ویدئو مپینگ کرده است.

سعیدی‌کیا ادامه داد: در این نمایشگاه که از امروز، اول اسفندماه تا ۱۴ همین ماه، میزبان بازدیدکنندگان است، شاهد نمایش تعدادی از نقشه‌ها و اسناد قدیمی شهر کرج هستیم.

وی افزود: با توجه به قدمت برخی از اسناد و نقشه‌های موجود از مناطق مختلف شهری، بخش زیادی از این داده‌ها با هدف ارتقای کیفیت بصری توسط همکاران نهاد مطالعات و برنامه ریزی شهری به روز رسانی شده و به فرمت GIS درآمده‌ است.

این مسئول توضیح داد: در اسناد و نقشه‌هایی که در این نمایشگاه اکران می‌شود بسیاری از جزئیات کرج قدیم مثل وضعیت قنات‌ها، چاه‌ها، باغات، تراکم‌ها و مانند آن قابل مشاهده است.

سعیدی‌کیا تصریح کرد: بازدیدکنندگان می‌توانند بجز مشاهده نقشه و اسناد قدیمی، با استفاده از عینک VR (عینک واقعیت مجازی) از آخرین وضعیت پروژه‌های مهمی که در گوشه و کنار شهر در حال اجرا هستند، مطلع شوند.

وی تصریح کرد: این نمایشگاه به صورت نسخه آزمایشی بوده و برای تحلیل داده‌ها و اطلاعات موجود در این نقشه‌ها و اسناد به دنبال جذب اعتبار برای راه اندازی رصدخانه شهری کرج هستیم.

به گفته این مسئول، در زمینه راه‌اندازی مجموعه اهداف مختلفی دنبال می‌شود که از مهمترین آنها می‌توان به ایجاد بستری مناسب برای ارتباط سازنده با نهادهای درگیر با مدیریت شهری به منظور هم‌افزایی در تولید شاخص‌ها و اطلاعات شهری، کمک به تصمیم گیری مشارکتی در تمامی سطوح، ظرفیت سازی و هدایت خط مشی‌های تصمیم سازی با استفاده از دانش مبتنی بر شواهد و پایش نابرابری‌های شهری اشاره کرد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج افزود: از بین ماموریت‌های رصدخانه شهری باید به جمع‌آوری، پالایش، تفسیر، تحلیل و بصری‌سازی داده‌های مدیریت شهری و فراهم‌سازی شرایط مناسب جهت نمایش گزارشات آماری و تحلیلی اشاره کرد.

وی ادامه داد: بدیهی است با راه‌اندازی رصدخانه شهری کرج همه داده‌های شهری در یک مرکز متمرکز می‌شود که این امر زمینه‌ساز مدیریت یکپارچه شهری‌ست. علاوه بر این با این اقدام، امکان بررسی دقیق‌تر شاخص‌های شهری کرج از قبیل موقعیت جغرافیایی، جمعیت، نرخ رشد، ارزش تاریخی و فرهنگی شهر و پیشرفت‌های تکنولوژیک و مانند آن فراهم می‌شود.

سعیدی‌کیا توضیح داد: در کنار کارکردهای مذکور با راه‌اندازی این مرکز شاهد کنترل و پایش دقیق تر نحوه اجرای طرح تفصیلی خواهیم بود که از این گذر می‌توان روند رشد شهر و تأثیر اجرای طرح را در بخش‌های مختلف آن بررسی کرد.

وی گفت: امیدواریم با مساعدت و توجه ویژه شهردار و اعضای محترم شورای شهر به زودی این رصدخانه شهری کرج راه اندازی شود تا هم شهر و هم شهروندان از مزایای آن برخوردار شوند.

۱۲:۴۵ بعدازظهر



ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =