قاسم پور

سخنگو و رئیس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر شناسایی ساختمانهای پُرخطر در این کلانشهر گفت: ریزش ساختمان متروپل و کُندی عملیات آواربرداری ضرورت ارتقای امکانات مدیریت بحران و تجهیزات و ماشین آلات عمرانی و آتش نشانی را به تصویر کشید، چرا که شرایط در وقوع زلزله احتمالی کاملاً متفاوت خواهد بود.

علی قاسم پور در گفتگو با کرج امروز ضمن عرض تسلیت به خانواده های جان باختگان حادثه ریزش برج های متروپل در آبادان، اظهار داشت: همانطور که از واژه بحران بر می آید، تابع زمان و مکان نیست و در لحظاتی آرامش را از محل وقوع می رباید اما دستگاه های متولی باید هر لحظه آمادگی مواجهه با چنین شرایطی اعم از ریزش ساختمان، آتش سوزی، زلزله، سیل و طوفان و... را داشته باشند، چرا که در زمانِ بحران مانورِ نیروها و امکانات در دقایق و ساعت های نخستین در نجات جان و مال انسانها حرف نخست را می زند.

وی افزود: در حادثه ریزش متروپل که خود بخشی از رابطه بازی ها و ضعف نظارتی شهرداریها و نظام مهندسی بر کیفیت و ایمنی ساختِ برج ها و مجتمع ها را علنی تر ساخت، گرچه شرایط کلی عادی بود لکن نیروهای آتش نشانی از چندین شهر کشور جهت مشارکت در آواربرداری و امدادرسانی روانه آبادان شدند لکن همچنان روند فرسایشی و لاک پشتی پیش می رود و تصور کنیم در صورت وقوع زلزله و مواجه شدن با صدها و هزاران ساختمان آوار شده چگونه عمل خواهیم کرد؟

این مسئول ادامه داد: متاسفانه حتی برخی ساختمانهای متعلق به شهرداری که در زمان بحران و حادثه باید استقرار و استقامت خود را حفظ کرده و به ثقل و کانون مدیریت بحران تبدیل شوند، از استحکام لازم برخوردار نیستند و در صورت زلزله احتمالی خود به ساختمانهای مخروبه تبدیل می شوند لذا این مسائل، آمایش امکانات و تجهیزات و میزان آمادگی برای مواجهه با شرایط اضطراری باید به صورت ویژه مد نظر قرار گیرد.

عضو هیئت رئیسه پارلمان شهری کرج خاطر نشان کرد: انتظار می رود که شهرداری با برگزاری رزمایش ها و مانورهای مشترک، ضمن ارتقاء آمادگی عملیاتی خود با ترسیم شرایطِ واقعی بحران، فهرستی از تجهیزات، ماشین آلات، منابع انسانی، سوله های مدیریت بحران و سایر اقلام و ادوات مورد نیاز را تهیه نموده و اعتبار ویژه ای را جهت تامین آنها تخصیص دهد و شورای شهر نیز از این روند حمایت خواهد کرد.

قاسم پور از شهردار کرج تقاضا کرد با برگزاری منظم جلسات کمیته مدیریت بحران و تشکیل کارگروه های فرعی و از طریق تعامل با سایر کلانشهرها، سریعاً علاوه بر شناسایی ساختمان های پُرخطر و انجام اقدامات لازم در راستای ایمن سازی آنها، همچنین تقویت امکانات و زیرساخت های مدیریت بحران اعم از سخت افزاری و نرم افزاری را به منظور عدم غافلگیری در صورت بروز هرگونه بلایای طبیعی و غیرطبیعی در دستور کار قرار دهد.

اهتمام جدی و نظارت دقیق بر ساخت و سازها

وی در پایان با تاکید بر اهتمام جدی و نظارت دقیق بر ساخت و سازها بیان کرد: عدم توجه متخلفان ساختمانی به مسایل ایمنی و جان و مال مردم در ساخت و سازهای غیرمجاز یکی از موضوعاتی است که باید مورد توجه مدیریت شهری قرار بگیرد و با آن ها با قاطعیت برخورد ‌شود؛ مدیریت شهری و معاونت شهرسازی و معماری با حساسیت تدابیری اتخاذ کنند که ضمن جلوگیری از فعالیت ساختمان‌های ناایمن، دستورالعمل هایی را تهیه و در اختیار آن‌ها قرار دهند تا از آن تمکین کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =