به گزارش پایگاه خبری کرج امروز و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر کرج، جواد چپردار در کمیسیون تلفیق شورای شهر کرج در خصوص بودجه پیشنهادی سازمان پسماند گفت: در این سازمان برخی از قراردادها مربوط به نگهداری سگها در باغستان و حلقه دره و دیگری مربوط به حیوانات موذی است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج عنوان کرد: بخشنامه جاری وزارت کشور در مورد سگهای بلاصاحب و حیوانات موذی، دارای اشکالاتی است که بر اساس هماهنگیها و رایزنیهای صورت گرفته و در حال انجام است، بنا داریم با همراهی رئیس سازمان دامپزشکی کشور این پروتکل جاری در کشور را تغییر دهیم اما چون در حال حاضر بخشنامه جاری وجود دارد، ملاحظات و تکالیفی داریم که باید به آنها توجه کنیم.
چپردار پیشنهاد داد: در ۶ ماهه نخست سال، سازمان ملزم به ارائه گزارش عملکردی که بر اساس این قراردادها توسط پیمانکار صورت گرفته است، به کمسیون خدمات شهری شود و در صورت تأیید کمیسیون اجازه داشته باشد با این قرارداد پیمانکار و با همین روند کار را به پیش ببرد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به انعقاد قراردادهای ۶۰ میلیاردی با پیمانکاران در سال گذشته، مطرح کرد: امسال سازمان قصد داشت به دلیل تورم و افزایش هزینهها، این مبلغ را به ۷۰ میلیارد افزایش دهد که بنده پیشنهاد دادم به جای این کار، با تخصیص ۱۰ میلیارد اعتبار، در یک منطقه و سکو از ظرفیت هایامانی سازمان استفاده و در این فرایند بخشی از تجهیزات و ماشین آلات موجود اورهال، بازسازی و بکارگیری شوند.
وی با اشاره به اینکه سازمان مدیریت پسماند را موظف کردیم که در سه ماهه نخست سال، گزارش هزینه کرد این ردیف و عملکرد صورت گرفته را به ما بدهد، افزود: در صورت ارائه گزارش استفاده از این بودجه در اورهال کردن تجهیزات و ماشین آلات سازمان و عمل به تعهدات در منطقه و سکوی موردنظر، ما میتوانیم در سال آینده، در یک قسمت از مناطق و این سکوی بزرگ به همین شکل فعالیت کنیم.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن زباله در شهر کرج را مدیریت کنیم، در کمیسیون خدمات شهری به این نتیجه رسیدیم که تکمیل و بهرهبرداری از دو مرحله فرآیند کمپوستی در حلقه دره برای این موضوع کفایت میکند و شاید نیاز به ایجاد کارخانه زباله سوز برای مدیریت زبالهها و پسماند شهری نداریم.
چپردار با اشاره به وجود دو فاز در حلقه دره و نیاز به تجهیز و تکمیل آنها بیان کرد: در صورت تکمیل فاز اول، میتوانیم روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن زباله را کمپوست کنیم و در صورت تکمیل فاز دوم این میزان به ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن خواهد رسید. بنابراین مقرر شد در سه ماهه اول، فاز نخست را تکمیل کنیم زیرا این دو فاز موازی یکدیگر هستند و از یک خط پردازش مشترک استفاده میکنند.
وی مطرح کرد: اگر قرار بود در مکانی دیگر، یک فاز کمپوست را از صفر آغاز کنیم، حداقل هر فاز ۵۰ میلیارد هزینه در بر داشت اما در این شرایط، برای تکمیل و راهاندازی دو فاز کمپوست که در سه ماهه اول و دوم نهایی میشود، نهایتاً ۳۰ میلیارد هزینه میکنیم. برای فاز اول، ۱۵ میلیارد در نظر گرفته شده که هفت میلیارد از سال پیش مانده بود و هشت میلیارد نیز اضافه شد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به اختصاص ۱۵ میلیارد تومان به تکمیل فاز دوم خاطرنشان کرد: در صورتی که مدیریت شهری، شورای شهر و سازمان مدیریت پسماند در این دو فاز با بودجه تأمین شده و مطالعات صورت گرفته، جدی بایستند، در ۶ ماهه اول سال میتوانیم کمپوست را راهاندازی و زبالههای روزانه شهر را مدیریت کنیم.
چپردار اولین مطالبه مردم شهر کرج را در حوزه پسماند و زباله دانست و اظهار کرد: انتظار میرود همان گونه که برخی دوستان اهمیت بسیاری برای سایر سازمانها قائل هستند، به این حوزه نیز توجه ویژه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: به نمایندگی از مدیریت شهری و شورای شهر کرج به مردم قول میدهیم که در صورت رعایت تباصر و ثبات مدیریت شهری معضل زباله و پسماند را در سال آینده مدیریت کنیم.
منتشر شده در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱
ارسال نظر