محمدرضا قربانی در گفتوگو با پایگاه خبری کرج امروز، با اشاره به توسعه زیرساختهای پردازش زباله (کارخانه کمپوست)، اجرای طرحهای آموزشی و فرهنگسازی (طرح مهرپاک)، درسال ۱۴۰۳، اظهار کرد: میانگین زباله تولیدی شهر کرج روزانه ۷۰۰ تن است که با اضافه شدن میانگین روزانه ۸۰۰ تن زباله از دیگر شهرهای استان، در مجموع روزانه حدود یک هزار و ۵۰۰ تن پسماند در مراکز دفن استان پردازش و مدیریت میشود.
وی افزود: شهرداری کرج طی سنوات گذشته در راستای مدیریت بهینه پسماند، اقدام به راهاندازی لندفیل مهندسی – بهداشتی کرده و با حمایت اعضای شورای شهر، این لندفیل در سال ۱۴۰۴ بهعنوان بایوراکتور راهاندازی خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج بیان داشت: این پروژه نقش مهمی در کاهش مشکلات شیرابه و کنترل گازهای متان حاصل از دفن زباله دارد و با اجرای این طرح، بوی نامطبوع مرکز دفن حلقهدره بهطور قابلتوجهی کاهش خواهد داشت و محیط زیست شهری بهبود پیدا میکند.
قربانی گفت: همچنین کارخانه کمپوست کرج پس از دو سال تعطیلی مجدد راهاندازی شد و به بهرهبرداری رسید و با راهاندازی خطوط پردازش و تولید کمپوست، روزانه حدود ۱۴۰ تن پسماند از دفن جلوگیری میشود و به فرآیند بازیافت و تولید کود آلی وارد میشود.
وی با اشاره به نقشآفرینی سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج در رویدادهای فرهنگی و اجتماعی، اضافه کرد: مشارکت فعال در جشنواره لالهها و جشنواره بازیافت در مدارس با هدف ارتقای فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ و همچنین برگزاری پویشهای "پاکبان محرم"، "مهر پاک"، "کرج پاک" و "اسفند سبز" برای پاکسازی و زیباسازی فضاهای شهری از جمله برنامههای این سازمان بود که طی آن ۱۰ هزار دانشآموز با روشهای تفکیک پسماند آشنا شدند.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج در ادامه گفت: برای نخستین بار در کرج، ماشینآلات این سازمان به سامانه هوشمند AVL مجهز شدند. این سامانه مجموعهای از تکنولوژیهای ردیابی خودرو، ارتباطات تلفن همراه، مسیریابی و رابط کاربریست که به بهبود عملکرد مدیریت ناوگان کمک میکند.
قربانی به تشکیل کارگروه حکمرانی پسماند اشاره کرد و ادامه داد: در این زمینه تفاهمنامهای با دانشگاه منابع طبیعی دانشگاه تهران مبنی بر همکاری آموزشی به امضا رسیده است.
وی از دیگر اقدامات شاخص سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج در سال ۱۴۰۳ را جمعآوری و پاکسازی مراکز غیرمجاز دفع زباله در سطح شهر، نظارت مستمر بر کاهش اثرات زیستمحیطی و پسماندهای پرحجم کلانشهر کرج، راهاندازی کارگاه بیخطرسازی پسماندهای عفونی در سایت حلقه دره و کنترل حمل نخالههای ساختمانی در کرج با استفاده از GPS برای جلوگیری از تخلیه غیرمجاز عنوان کرد.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج اشاره کرد: سال گذشته با برگزاری کارگاه شناخت بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان، آموزش و اطلاعرسانیهای لازم در این موضوع انجام پذیرفت.
قربانی گفت: بهمنظور ارتقای سطح استانداردهای زیستمحیطی، دستگاههای اجرایی ملزم به اخذ گواهی مدیریت پسماند از سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج شدهاند.
وی تأکید کرد: سازمان مدیریت پسماند کرج در سال جدید با تقویت برنامههای خود و بهرهگیری از طرحهای نوین و فناوریهای پیشرفته، گامهای مؤثرتری در مسیر توسعه پایدار شهری و مدیریت بهینه پسماند برخواهد داشت.
منتشر شده در تاریخ ۹ فروزدین ماه ۱۴۰۳
ارسال نظر