محمدی

رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر کرج به سهم بالای اتوبوس‌های شهری در آلودگی هوای کرج اشاره کرد.

به گزارش پایگاه خبری کرج امروز به نقل از شورای اسلامی شهر کرج، حسین محمدی اظهار کرد: کلان‌شهر کرج مسیر ارتباطی استان‌های بسیاری با پایتخت است و بدین سبب وسایل نقلیه مختلف شخصی، عمومی، سبک و سنگین از آن گذر می‌کنند که همه این‌ها می‌تواند به افزایش آلودگی هوای شهر منجر شود.

وی در رابطه با میزان آلودگی هوای کلان‌شهر کرج در فصل پاییز، گفت: بدون استثنا، در تمامی روزهای ناسالم مذکور، آلاینده ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) آلاینده شاخص شهرستان کرج بوده است که این آلاینده عمدتاً حاصل احتراق سوخت‌های فسیلی است

محمدی افزود: بر اساس داده‌های اندازه‌گیری شده در ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در شهرستان کرج، هوای ۹۰ روزه فصل پاییز ۹۹ شامل ۲۲ روز وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۴ روز ناسالم برای تمامی افراد بوده است.

رئیس کمیسیون محیط‌زیست و سلامت شورای اسلامی شهر کرج بیان کرد: بر اساس آخرین سیاهه انتشار تهیه‌شده برای کلان‌شهر کرج توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست، خودروها اعم از خودروهای شخصی و خودروهای دیزلی باری و حمل‌ونقل عمومی و صنایع داخل و مجاور شهر کرج را می‌توان به‌عنوان مهم‌ترین منابع تولیدکننده ذرات معلق کوچک‌تر از ۵/۲ میکرون (PM۲.۵) به شمار آورد.

محمدی گفت: استفاده از فیلتر دوده برای ناوگان دیزل، کنترل سوخت مصرفی در صنایع علی‌الخصوص نیروگاه‌ها، کنترل جدی معاینه فنی خودروهای سواری و باری و گسترش و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی را می‌توان به‌عنوان مهم‌ترین راهکارهای کاهش آلودگی هوای شهر کرج دانست که تاکنون به آن‌ها توجه نشده است.

وی گفت: بر اساس آخرین سیاهه انتشار تهیه‌شده برای کلان‌شهر کرج توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست، بیش از ۴۴ درصد از ذرات معلق اگزوزی منتشرشده از وسایل نقلیه به آلایندگی اتوبوس‌های درون‌شهری اختصاص دارد.

عضو شورای اسلامی شهر کرج ادامه داد: ناوگان حمل‌ونقل عمومی نقش بالایی در انتشار آلودگی هوای کلان‌شهر کرج دارد، ازاین‌رو اختصاص بودجه مناسب جهت نوسازی ناوگان فرسوده و یا حتی بهسازی ناوگان و تجهیز آن به فیلتر دوده می‌تواند نقش قابل‌ملاحظه‌ای در بهبود کیفیت هوای کرج داشته باشد.

محمدی با اشاره به اینکه خرید ۳۰ دستگاه اتوبوس اسکانیا یورو چهار بااعتباری بالغ‌بر ۴۸۰ میلیارد ریال و عقد قرارداد با شرکت عقاب افشان جهت خرید ۵۶ دستگاه اتوبوس از نوع اسکانیا یورو چهار مجهز به فیلتر کاتالیست DPF بااعتباری بالغ‌بر ۹۰۰ میلیارد ریال در دستور کار مدیریت شهری کرج قرارگرفته است، گفت: پروژه بازسازی اتوبوس‌های بنز ۴۵۷ نیز با همکاری شرکت ایران‌خودرو دیزل در دست اقدام است.

وی اضافه کرد: همچنین کنترل بیشتر مجلس، دولت و سایر دستگاه‌های نظارتی بر سوخت مصرفی صنایع و پایش دقیق و منظم میزان آلایندگی تولیدی آن‌ها علی‌الخصوص در فصول سرد سال که با پدیده وارونگی دما همراه است، با توجه به سهم قابل‌ملاحظه آن‌ها در تولید آلودگی هوا در کلان‌شهر کرج، می‌تواند بهبود کیفیت هوا را در پی داشته باشد.

رئیس کمیسیون محیط‌زیست و سلامت شورای اسلامی شهر کرج گفت: در مبحث سنجش میزان آلاینده‌های هوا با توجه به فرسودگی چهار ایستگاه متعلق به اداره کل حفاظت محیط‌زیست نیاز به افزایش تعداد ایستگاه‌ها و آنالیزورهای موجود در آن‌ها و افزایش تعداد نمایشگرهای شهری جهت اطلاع‌رسانی صحیح احساس می‌شود؛ همچنین نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، نصب کاتالیست و فیلتر دوده بر روی اتوبوس‌ها و تاکسی‌های درون‌شهری، به نتیجه رسیدن و راه‌اندازی پروژه مترو، راه‌اندازی خطوط «بی.آر.تی» و طرح‌های تشویقی مانند عرضه موتورسیکلت‌های برقی و خودروهای هیبریدی، افزایش پیاده راه‌ها و مسیر دوچرخه نیز می‌تواند در این خصوص مؤثر باشد.

محمدی گفت: در این خصوص تاکنون تغییر ساختار تشکیلات محیط‌زیست در وزارت کشور و در نظر گرفتن ساختار یکپارچه محیط زیستی برای مدیریت کلان‌شهرها و اعمال نظارت بیشتر در بحث صنایع آلاینده هوا توسط دستگاه‌های نظارتی موجود همچنین درزمینهٔ مطالعات کاهش آلودگی هوای شهر کرج برنامه راهبردی عملیاتی کاهش آلودگی هوا و بهبود هوای شهر کرج به همت شهرداری کرج و دانشگاه تهران انجام‌شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =